Javier Solórzano és el Director General de Risk Factor, una empresa de serveis de solucions tecnològiques domiciliada a Hive Five. Després de treballar en diversos espais de coworking, arreu del món, actualment és un membre més del nostre espai de coworking. És un membre actiu de la nostra comunitat. Si el busqueu, el trobareu treballant a la tercera planta de Hive Five.

Com és la teva experiència de treball en un espai de coworking?

La meva experiència ha estat molt positiva. En comparació amb treballar des de casa, he trobat que tenir un espai designat per treballar lluny de les distraccions de la llar m’ha permès ser més productiu i eficient en la meva feina. A més, estar envoltat d’altres professionals en un ambient de treball col·laboratiu m’ha proporcionat una sensació de comunitat i suport que no hauria trobat treballant des de casa.

En comparació amb una oficina tradicional, el coworking ofereix una major flexibilitat i varietat d’opcions quant a ubicació i espai. En el meu cas, he treballat en diversos espais de coworking i he trobat un que s’adapta perfectament a les meves necessitats actuals. La disponibilitat de serveis i comoditats, com una sala de reunions o una zona de descans, també ha estat un gran avantatge en comparació amb una oficina tradicional.

En termes generals, avaluar el treball en un espai de coworking requereix comparar-ho amb les alternatives: l’oficina tradicional o l’oficina a casa. Per a una empresa petita, un coworking ofereix una varietat d’espais, serveis i companys de feina que no estarien a l’abast d’una altra forma. D’altra banda, encara que el teletreball estigui de moda, realment canviar d’ambient per treballar genera una mentalitat que afavoreix la productivitat a més de reduir les distraccions de la casa i la família. Per això, i sense cap dubte, recomanaria aquesta opció a qualsevol persona que busqui una alternativa flexible i col·laborativa a l’oficina tradicional o al treball des de casa.

Què és per a tu, el més positiu de treballar al coworking de Hive Five pel que fa a ubicació, instal·lacions, serveis…?

Per a mi, l’aspecte més positiu de treballar a Hive Five és sens dubte l’equip d’administració i els companys de feina. Des del primer moment en què vaig contactar amb ells per obtenir informació, em vaig sentir ben acollit i en família. La sensació de comunitat i suport que vaig trobar al Hive Five no la vaig trobar en cap altre lloc que vaig visitar abans de prendre la meva decisió.

Un altre punt fort del Hive Five és la seva ubicació i la sisena planta, que és simplement impressionant. Les instal·lacions, que inclouen una terrassa amb vistes panoràmiques i una zona de descans molt còmoda, són un vertader luxe. A més, la varietat de serveis i comoditats disponibles al Hive Five, com la sala de reunions i la cuina completament equipada, són excel·lents i m’han permès treballar còmodament i de manera eficient.

Estic molt content amb la meva elecció i ho recomanaria sense dubtar-ho a qualsevol persona que busqui un espai de treball col·laboratiu i acollidor.

Què destacaries de la relació amb la resta de Hivers?

Crec que la relació amb la comunitat de Hivers és un dels punts forts de Hive Five. El que més destacaria és el valor humà que aporten a l’espai de treball. En un coworking, la interacció amb altres professionals és una part important de l’experiència, i la comunitat de Hivers és una de les més efectives que he trobat. La varietat de professionals que treballen al Hive Five fa que hi hagi una gran quantitat de coneixements i habilitats disponibles, el que crea un ambient de col·laboració i aprenentatge continu.

A més, la comunitat és molt propera i amistosa, el que fa que molt més agradable treballar al Hive Five. La sensació d’estar envoltat de persones que comparteixen interessos i passions similars és molt motivadora i estimulant.

Pel que fa a la qualitat humana, a Hive Five és realment excepcional: atrau persones que valoren la qualitat de la relació humana per sobre d’aspectes més frívols. Els Hivers són excel·lents companys de feina i sempre estan disposats a ajudar i a compartir els seus coneixements i experiències.

En un coworking, la interacció amb altres professionals és una part important de l’experiència i la comunitat de Hivers és una de les més efectives que he trobat. La varietat de professionals que treballen a Hive Five fa que hi hagi una gran quantitat de coneixements i habilitats disponibles, creant un ambient de col·laboració i aprenentatge continu. – Javier Solórzano

Creus que el Principat d’Andorra és un bon lloc per emprendre o desenvolupar projectes innovadors? Per què?

Crec fermament que el Principat d’Andorra és un excel·lent lloc per emprendre o desenvolupar projectes innovadors, sent un país favorable per als emprenedors:

En primer lloc, Andorra ofereix un entorn natural impressionant, amb muntanyes i rius al voltant teu. Aquesta bellesa natural pot ser molt inspiradora i motivadora per a la feina creativa i el desenvolupament de projectes innovadors.

En segon lloc, la gent d’Andorra és molt amable i acollidora. La comunitat empresarial és petita, però dinàmica; la qual cosa fa que sigui fàcil connectar amb altres emprenedors i establir relacions comercials. Això pot ser especialment important per als emprenedors que estan començant en un nou país i necessiten establir una xarxa de contactes.

Per últim, l’administració a Andorra és accessible i no molt buròcrata. Això fa que sigui més fàcil i ràpid establir una empresa i començar a treballar en el projecte en si, en lloc d’haver de lluitar amb tràmits i regulacions tedioses.

Hi ha algun suggeriment de millora que t’agradaria oferir-nos, respecte a instal·lacions, serveis…? 

Pel que fa a millores que es podrien implementar en l’espai de treball, crec que seria molt beneficiós instal·lar sensors de CO2 en totes les plantes. El CO2 és un bon indicador d’aire estancat, el que pot tenir efectes negatius en la salut física i mental de les persones que treballen en l’espai. En disposar d’aquests sensors, es podria saber quan és necessari ventilar l’espai i assegurar-se que l’aire estigui sempre fresc i net.

La qualitat de l’aire és molt important per a la salut i el benestar de les persones, especialment en un ambient de treball on es passa la major part del dia. A més, una bona qualitat de l’aire pot facilitar la concentració i el rendiment en el treball.

Altres millores que es podrien considerar són la incorporació de més plantes i elements verds en l’espai de treball, el que no només milloraria la qualitat de l’aire sinó que també podria ajudar a reduir l’estrès i augmentar la sensació de benestar en l’espai.

A quin projecte t’agradaria que destinéssim els beneficis del coworking, mitjançant BOMOSA Fundació?

L’Andorra que tothom coneix i estima és el resultat dels seus valors tradicionals. Per això, m’agradaria que els beneficis del coworking a través de la BOMOSA Fundació es destinessin a projectes que promoguin i preservin els valors tradicionals andorrans, la llengua catalana, les tradicions i festes locals, la protecció del medi ambient i un estil de vida sostenible a Andorra.

Tens més preguntes o estàs preparat per unir-te a nosaltres?

No dubtis a contactar-nos avui mateix! Estem desitjosos de conèixer-te i ajudar-te a aconseguir les teves metes.

Suscríbete a nuestra NEWSLETTER