L’any 2012, Ramon Tena va decidir deixar la seva plaça al Ministeri d’Afers Exteriors per iniciar l’aventura de Dialoga, un projecte que va fundar ell mateix i que dirigeix des del nostre espai de coworking a Andorra la Vella, amb el qual vol fomentar la cultura de pau en les organitzacions i entre la ciutadania. Molt vinculat a l’àmbit de la mediació, en els darrers 7 anys ha participat en més de 80 mediacions laborals, familiars i comercials.

Com a membre de l’equip de formadors del Consell d’Europa, des del 2014 lidera formacions en l’àmbit europeu en l’àrea dels Drets Humans i la transformació de conflictes, sobretot amb joves. Així mateix, ha impulsat la redacció de la Llei de Mediació i forma part de la Comissió Nacional de Mediació. És col·laborador pedagògic de la Cambra de Comerç d’Andorra, diversos departaments del Consell d’Europa, el Consell de l’Advocacia Catalana i empreses a Andorra i Espanya.

Què és per a tu, el més positiu de treballar al coworking de Hive Five pel que fa a ubicació, instal·lacions, serveis…?

Jo en destacaria tres coses: en primer lloc, l’oportunitat de conèixer altres projectes professionals i eventualment crear sinergies i projectes compartits; per altra banda, la possibilitat d’adaptar les despeses a cada moment de la vida del negoci. Per exemple, hi ha èpoques en què viatjo més i no faig tant ús del coworking: en aquestes circumstàncies Hive Five dona moltes opcions per ser flexible. Per últim, també he de ressaltar que es tracta d’un espai que ofereix una combinació molt interessant d’espais de feina (sales de reunions, despatxos, impressores…) i de relax (cafeteria, terrassa…).

A banda de tot això, cal subratllar l’amabilitat de tot el personal i la facilitat per trobar solucions.

Què destacaries de la relació amb la resta dels Hivers?

Ara mateix, i en el meu cas en concret, no solc tenir molta relació perquè darrerament hi passo poques estones a Hive Five per les necessitats de la meva feina. No obstant, és agradable pujar a la cafeteria i trobar sempre algú amb qui parlar i desconnectar una estona de la feina. Mai se sap quan poden sorgir sinergies!

Creus que el Principat d’Andorra és un bon lloc per emprendre o desenvolupar projectes innovadors? Per què?

Per història, Andorra ha estat i és un país emprenedor. Tot i això, a vegades faria falta un acompanyament més efectiu per part de les administracions. La comunicació és fàcil, però continua havent-hi molta burocràcia.

Per determinats projectes (aquells en àmbit social o laboral, per exemple) no penso que Andorra sigui molt innovador perquè empreses i administracions en general continuen tenint una forma de fer molt conservadora. Per això crec que cal enfocar determinats negocis a clients de fora del país. Segurament, en àmbit tecnològic sí que el país és molt més innovador.

Hi ha algun suggeriment de millora que t’agradaria oferir-nos, respecte a instal·lacions, serveis…? 

Em ve al cap dir que estaria bé organitzar més esdeveniments socials, però després soc el primer que no pot venir perquè estic fora d’Andorra o del despatx 😊

Hive Five és un bon lloc on aterrar i desenvolupar una idea de negoci. Potser, l’únic element que li faltaria és tenir un aparcament més proper. Tot i això, aquest inconvenient queda pal·liat per la seva situació cèntrica.

A quin projecte t’agradaria que destinéssim els beneficis del coworking, mitjançant BOMOSA Fundació?

Segurament escolliria algun projecte de promoció de la cultura de pau, ja que seria molt interessant.

Tens més preguntes o estàs preparat per unir-te a nosaltres?

No dubtis a contactar-nos avui mateix! Estem desitjosos de conèixer-te i ajudar-te a aconseguir les teves metes.

Suscríbete a nuestra NEWSLETTER