JOSEP ARMENGOL, BECARI DE BOMOSA FUNDACIÓ
Josep Armengol, estudiant de tercer curs de Global Studies a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, ha desenvolupat la seva estada de formació en pràctiques acadèmiques a BOMOSA Fundació. I, per tant, durant aquests mesos, ha format part de la família de Hive Five, treballant a la primera planta del nostre cowork. A partir d’ara, continua la seva formació i, en pocs dies, vola cap a Brussel·les (Bèlgica) per desenvolupar el seu treball final de grau.
1.Per què vas decidir fer les pràctiques acadèmiques a Andorra i, específicament, a BOMOSA Fundació?
Gràcies a allò que he après tant a nivell personal com al grau de Global Studies, tinc molt clar que fer front a la crisi climàtica és el principal repte al qual la nostra societat haurà de fer front durant les dues dècades vinents i la resta de segle. Així doncs, en la recerca per aportar el meu gra de sorra en la lluita contra l’emergència climàtica, vaig trobar BOMOSA Fundació. Una entitat amb qui comparteixo valors socials i mediambientals, i on vaig veure una clara oportunitat de poder dur a terme un impacte positiu al territori.
En relació als motius que em van fer escollir Andorra, el primer és la meva connexió personal amb el país. L’existència d’un vincle amb el territori sempre et permet conèixer millor les mancances i les fortaleses d’aquest. A més, això també et motiva a posar un esforç extra en tot allò que fas. El segon motiu és la especificitat d’Andorra com a país. El fet de ser un microestat el dota d’una gran capacitat per adaptar polítiques internacionals a un nivell nacional. Així doncs, la possibilitat de conèixer de primera mà l’impacte que té la realització d’iniciatives internacionals al territori, com ara, els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, afegeix una dimensió complementària d’aprenentatge que és molt difícil de trobar a altres llocs.
2. T’ha resultat enriquidora l’experiència?
Molt! En línia amb allò que ja he comentat, la possibilitat de conèixer, i sobretot, de formar part de les diferents sinergies que existeixen entre els diferents actors de la societat andorrana, contribuint d’aquesta manera a desenvolupar projectes positius pel país, ha permès enriquir-me tant a nivell professional com personal. Aquest fet, ha reafirmat la meva convicció en la necessitat d’una cooperació nacional forta entre tots els agents implicats.
3. Com valores el fet de fer pràctiques en un entorn de treball com un cowork?
Molt positivament! Per a mi, treballar en un cowork ha suposat formar part d’un ecosistema únic, multi-disciplinar i, en constant evolució, sorgit de cadascun dels membres que aporten les seves experiències i coneixements a la comunitat. Així doncs, haver pogut ser un d’aquests membres i contribuir al desenvolupament d’un entorn d’aquestes característiques ha estat un plaer.
4. Has pogut creat sinergies amb els altres hivers?
Tot i haver estat relativament poc temps al Hive Five, he conegut a gent molt amable i sempre disposada a donar un cop de mà amb tot allò que he necessitat.
5. Després d’aquesta experiència i quan t’incorporis al mercat laboral et veus treballant en un espai de coworking?
Totalment! El treball en equip i la cooperació són dues eines indispensables per afrontar els reptes que sorgeixen, tant en un àmbit personal com professional. I no hi ha espai més idoni per fomentar la cooperació i les relacions amb un valor afegit que un cowork. Així doncs, sempre que tingui l’oportunitat d’escollir el meu espai de treball, escolliria un cowork.
Tens més preguntes o estàs preparat per unir-te a nosaltres?
No dubtis a contactar-nos avui mateix! Estem desitjosos de conèixer-te i ajudar-te a aconseguir les teves metes.